S ponosom najavljujemo da smo organizatori projekta INVICTUS – Inclusion via Culture of Sports. Ovo je projekt razmjene mladih Erasmus + koji financira Europska unija.
Datumi projekta su 28.08. – 05.09.2020. u Zagrebu, Hrvatska.

Aktivnosti projekta bit će vježbe borilačkih vještina poput taekwondoa, karatea, boksa, kickboxinga, juda, samoobrane, itd. Sudionici žele provesti projekt jer imaju interes za različite oblike borilačkih vještina i aktivnosti na otvorenom, što je za njih sjajan način da provode vrijeme s drugima i uče jedni od drugih, razvijaju osjećaj za zajednicu i osjećaju se osnaženo. Sudionici shvaćaju da borilačke vještine i tjelesna aktivnost nisu samo radi poboljšanja tjelesne spreme ili vježbanja „borbe“, nego da može pomoći u razvoju vještina i kompetencija potrebnih za puno sudjelovanje u društvu. Borilačke vještine im mogu pomoći u prevladavanju mnogih prepreka i poteškoća s kojima se suočavaju. Sudionici se također osjećaju motiviranim za susret s mladima iz različitih europskih zemalja, za upoznavanje njihovih kultura i za razmjenu iskustava.

Ova razmjena mladih integrirat će 60 mladih ljudi i 8 pratećih osoba iz Poljske, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske. Pozadina sudionika su mladi s invaliditetom i mladi s manje mogućnosti.

Pratite našu stranicu uskoro za više informacija!