Dragi mladi,

Ponosni smo što predstavljamo rezultate Erasmus + projekta „Taekwondo for everyone 2“.
Taekwondo for everyone 2 je Erasmus + KA 1 projekt koji financira Europska Unija.
Koordinator projekta je Taekwondo klub Maksimir iz Hrvatske, dok su partneri WalkTogether iz Bugarske, Babilon Travel iz Rumunjske i Istituto Sordi Torino iz Italije.

Datumi projekta su 26.06. – 04.07.2021. u Zagrebu, Hrvatska

Glavni točka projekta je FB stranica koju su napravili sudionici na koju su stavili sve svoje rezultate projekta i otamo ih podijelili: Taekwondo for everyone 2
https://www.facebook.com/Taekwondo-for-everyone-2-109393621398449
Pogledajte ovu stranicu i slobodno podijelite nju i bilo koji njen sadržaj te pozovite svoje prijatelje da je slijede.

Ovdje možete pronaći službeni foto album s projekta
https://www.facebook.com/media/set?vanity=109393621398449&set=a.111217714549373

A najbolji dio je Power video sudionika gdje su predstavili glavnu ideju projekta Taekwondo for everyone 2 – Power video. https://fb.watch/v/Q2zc9r6I/

Razlog za ovaj projekt je integracija osoba s invaliditetom u društvo i pružanje im mogućnosti da nauče korisne alate i skup vještina koje će im pomoći u razvoju kako fizičkih tako i socijalnih vještina. Sve to rade u sigurnom, potpornom i prijateljskom, ali novom, zabavnom i uzbudljivom međunarodnom okruženju.

Ciljevi projekta Taekwondo for everyone 2 su;

– Osnažiti sudionike s invaliditetom i manje prilika i pomoći im da sebe vide kao moćne i važne članove zajednice.
– Podizanje svijesti publike o važnosti integracije osoba s posebnim potrebama u društvo.
– Poboljšati razinu ključnih kompetencija i vještina sudionika; sposobnost ustrajanja u različitim vrstama učenja, prepoznavanja raspoloživih prilika za njihov osobni rast te sposobnost optimalnog korištenja danih prilika za vlastiti razvoj.
– Podizanje svijesti o taekwondou kao treningu vježbanja / borilačkih vještina koji poboljšava ravnotežu, fleksibilnost, izdržljivost, snagu i držanje, tonus mišića i izgled ne samo za zdrave ljude, već i za osobe s invaliditetom.