Naš Erasmus plus projekt Human Rights: Our Rights! uskoro počinje, a mi smo u punoj pripremi. Naši sudionici pripremaju radionice, smještaj, organiziraju putovanje i provjeravaju koju hranu bismo trebali odabrati. Sva logistika je u tijeku i iznimno smo sretni što možemo ugostiti mlade ljude iz Poljske, Bugarske i Rumunjske. Među našim sudionicima imamo mlade s posebnim potrebama, kao i mlade osobe sa smanjenim mogućnostima. Sretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu svima i podijeliti 8 dana učenja i prijateljstva u Zagrebu.

Glavni cilj ovog projekta je povećati znanje sudionika o ljudskim pravima osoba s invaliditetom, kao i o načinima ostvarivanja i zagovaranja takvih prava, kao preduvjeta za njihovo ravnopravno uključivanje u zajednicu. Osobe s invaliditetom čine značajan dio svjetske populacije, ali ipak ostaju jedna od najmarginaliziranijih i najugroženijih populacija. Često im se uskraćuje pravo da budu uključeni u opći školski sustav i na radno mjesto, da neovisno žive u zajednici, glasaju, sudjeluju u sportskim i kulturnim aktivnostima, uživaju socijalnu zaštitu, pristupaju sustavu pravde, biraju liječenje i preuzimaju pravne obveze kao što su kupnja i prodaja imovine.

Ciljevi projekta su:

Povećati znanje sudionika u području ljudskih prava osoba s invaliditetom, posebno pravo na integritet, slobodu od nasilja, pravo na obrazovanje i rad, slobodu izražavanja, pravo na socijalnu uključenost, pravo na sudjelovanje u političkom i javnom životu

Povećati znanje sudionika o značenju i sadržaju Konvencije UN -a o pravima osoba s invaliditetom

Povećati svijest o potrebi poštivanja i promicanja prava osoba s invaliditetom

Povećati samosvijest i samopoštovanje sudionika, kao i povećati njihovu društvenu uključenost

Razvijati međukulturne i jezične kompetencije sudionika;

Promicati Erasmus+ i njegovu strategiju uključivanja i raznolikosti.

Human Rights: Our Rights! je Erasmus + KA 1 projekt koji financira Europska unija. Koordinator projekta je Para Taekwondo klub Krijesnice iz Hrvatske, dok su partneri ArTeam iz Bugarske, Asociatia Babilon Travel iz Rumunjske i Stowarzyszenie Aktywnosci Przeroznych iz Poljske.