eu_projekat_2019_01

Rezultati projekta “Taekwondo for everyone”

Dragi čitatelji, donosimo vam rezultate Erasmus plus projekta razmjene mladih Taekwondo for everyone. Od 14. – 21. rujna u Zagrebu se održao projekt “Taekwondo for everyone” koji je uključio 45 mladih s posebnim potrebama i manje mogućnosti.

Kroz razne prezentacije i vježbe, u 8 dana mladi su se upoznali sa Taekwondom kao vještinom za jačanje tijela, duha i samopouzdanja. Sudionici su to učili na siguran, prijateljski i zabavan način u međunarodnom okruženju gdje su razvijali i druge vještine poput komunikacije na engleskom jeziku i kulturne vještine.

Atmosferu na projektu možete vidjeti u našoj fotogaleriji na linku: KLIKNI OVDJE

Ovaj projekt je financiran od Europske unija te je dio Erasmus plus razmjene mladih i obuhvaća mlade koji dolaze iz Italije, Bugarske i Hrvatske. Organizator projekta je Taekwondo klub Maksimir koji je jedan od aktivnih klubova u paraolimpijskim sportovima i aktivnostima.
Razlog za provedbu ovog projekta je prije svega uključivanje osoba s invaliditetom u društvo pružajući im priliku da nauče alate i niz vještina koje će im pomoći razviti njihove tjelesne i socijalne vještine.

Ciljevi projekt “Taekwondo za sve” su:
– Osnažiti sudionike s posebnim potrebama i/ili manje mogućnosti sa ključnim kompetencijama i vještinama za njihov razvoj i pomoći im da vide sebe kao snažne i važne članove zajednice
– Podići svijest opće publike o važnosti uključivanja ljudi s posebnim potrebama u društvo
– Podići svijest o taekwondou kao treningu vježbanja/borilačkih vještina koji poboljšava ravnotežu, pokretljivost, izdržljivost i snagu ne samo za zdrave ljude, već i osobe s invaliditetom.

Slobodno podijelite ovaj članak na vašim društvenim medijima kako bi podigli svijest o važnosti ovakvih projekata.

Hvala vam unaprijed,
Taekwondo klub Maksimir